Buiten Yoga

Eén met de natuur

Elke dinsdag 09.30u

Elke donderdag 19.30u

Met Iris Wassenburg

 

Buiten Yoga in Alphen aan den Rijn

Hatha, Hatha 60+ of Vinyasa Yoga in de buitenlucht is een heerlijk ’s zomers alternatief voor reguliere yogalessen. We kunnen elkaar weer ontmoeten. Echt contact maken: met onszelf, met elkaar en met de natuur. Ik heb een heerlijke buitenruimte: 100% privacy, alle rust en na de les verse thee uit eigen moestuin.

Buiten je yoga doen is anders. Misschien is het wat ongelijk onder je voeten en heb je meer moeite om je balans te vinden. Misschien wordt je afgeleid, door een vlieg of vliegtuig. Maar je voelt echt de grond onder je voeten, de wind, de geuren, de frisse lucht… Ik laat me inspireren door dat wat zich aandiend. En wellicht wil jij niet meer terug naar een zaaltje.

De richtlijnen van het RIVM

Wanneer alles weer normaal wordt, hangt af van hoe het coronavirus en de verspreiding daarvan zich ontwikkelt. Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen ook volwassen vanaf 11 mei weer buiten sporten in groepjes met instructeur, mits je de 1,5 meter afstand bewaard.

Het aantal plaatsen is beperkt. Geef je op voor de les(sen) via E-mail. Je ontvangt van mij een bevestiging.

Beoordeel zelf of je in een risicogroep valt. Sporten in groepsverband wordt dan afgeraden. Uiteraard kun je wél online deelnemen in je eigen achtertuin of op het balkon.

Corona-maatregelen

Om het voor iedereen veilig te houden, gelden de volgende regels:

N

Ziek? Blijf thuis!

Bij (milde) verkoudheidsklachten, keelpijn en/of verhoging bij jezelf of je huisgenoten: blijf thuis. Je kunt de les online volgen.

N

1,5 meter

We houden 1,5 meter afstand. We begroeten elkaar met een namasté-gebaar.

N

Eigen yogamat

Neem je eigen yogamat mee en indien mogelijk je eigen props. Denk aan een dekentje en yogablokken.

N

Schoonmaken

Na de les maak je zelf je stoel schoon. Ik zorg voor schoonmaakmaterialen.

N

Handen wassen

Was voor en na de les, thuis je handen. Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan.

N

Niezen en neus snuiten

Gebeurd dit toch tijdens je yogales? Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog. Was je yogakleding. Gebruik papieren zakdoekjes.

Hoe het werkt

Het aantal plaatsen is beperkt. Geef je minimaal 24 uur van te voren op voor de les(sen) via onderstaande knop. Je ontvangt van mij een bevestiging. Kom bij voorkeur op de fiets. Je kan helaas niet bij mij naar het toilet, dus houd daar rekening mee. Neem het volgende mee:

  • Je eigen yogamat of een grote handdoek
  • Een beker voor de thee
  • Een flesje water
  • Zonnebrandcrème en/of een zonnehoed
  • Kleed je op de weersverwachting

Bij slecht weer is de yogales online. Heb je je opgegeven voor de les, dan ontvang je een SMS- of Whatsapp-bericht als deze niet buiten plaats kan vinden. Voor wie thuis mee wil doen is er een livestream.

Aanmelden voor de yogalessen buiten doe je hier:

Wanneer

Dinsdag 09.30u – Hatha Yoga 60+
Dinsdag 19.30u – Hatha Yoga

Locatie

Ridderbuurt 75, Alphen aan den Rijn

Kosten

Proefles: € 5
Losse les: € 9,50
Of € 30 per maand