Chi Neng Qigong en Nature Tai Chi

Wat is Chi Neng Qigong?

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer gericht op het genezen en verbinden van lichaam en geest. Het helpt je in balans te blijven: fysiek, emotioneel en mentaal. Emoties worden evenwichtig. Je geest wordt sterker. De levensenergie (ook wel Chi of Qi) gaat weer stromen in je lijf. Hierdoor voel je je energieker en fitter: je lichaam verjongt. Door de bewegingen in een meditatieve sfeer uit te voeren, breng je lichaam en geest tot rust.

Chi Neng Qigong verbetert je gezondheid bij uiteenlopende lichamelijke en emotionele klachten, zoals:

N

Rug-, nek-, schouder- en bekkenklachten

N

Reuma & RSI

N

Vermoeidheid

N

Stress & slaapproblemen

N

Depressie & burn-out

N

Concentratieproblemen

Een gezonde en soepele ruggengraat vormt de basis van mijn lessen. Ieder orgaan is verbonden met je ruggengraat. Zodra blokkades hier opgeheven zijn, heeft dat een positieve invloed op al je organen. Het doel is om je ruggengraat en je organen te voorzien van Chi (levensenergie). Je immuunsysteem, bloedcirculatie en spijsvertering versterken.

Ervaar zelf wat Chi Neng Qigong voor jou kan betekenen

Jeanne Verhulst

In mijn lessen Chi Neng Qigong en Nature Tai Chi help ik je de zelfhelende kracht op te wekken. Totale acceptatie van ieders unieke bewegingsmogelijkheden is het uitgangspunt in de lessen. We creëren met elkaar een sterk energieveld.

Je leert hoe je met je eigen energiehuishouding omgaat. Ervaar de verbindingen in je lichaam en leer te bewegen vanuit je eigen lichaamskern.

Ik begeleid mensen boven alles in een veilige en liefdevolle sfeer. Mijn lessen worden sterk beïnvloed door de inzichten die ik verworven heb tijdens mijn dansopleiding (Theaterschool Amsterdam) en als danstherapeut.

Wat is Nature Tai Chi?

Nature Tai Chi is een afgeleide van Chinese vechtsport, maar zonder tegenstander. Deze bewegingsleer bestaat uit een reeks van 13 langzaam vloeiende en meditatieve bewegingen. Door de rust binnen de bewegingen en het oefenen van je balans, voel je je weer stevig met beide voeten op de grond staan.

Jeanne geeft regelmatig een workshop Nature Tai Chi

ommekeer
van de buiten-
naar de binnenkant
hoef ik niets te verbergen
met zachte innerlijke glimlach

Jolanda Oude Essink