Over mij

Ervaar de rust en ruimte om jezelf te zijn.
Leef vol energie.

Dit wens ik jou. Dit wens ik mijzelf. Yoga, meditatie en buiten zijn helpen mij daarbij.

Iris Wassenburg

  • Vinyasa Yoga
  • Hatha Yoga
  • Hatha Yoga 60+
  • Meditatie

Ruim veertien jaar geleden volgde ik mijn eerste proefles Power Yoga. Een uitdaging! Daarna voelde ik me zo goed: warm, energiek, krachtig én ontspannen. Ik verliet de yogaschool zonder winterjas.

Yoga liet mij niet meer los. In 2009 startte ik een brede opleiding tot yogadocent. Deze rondde ik succesvol af in december 2010. Direct begon ik met het geven van lessen. Sindsdien geef ik met heel veel plezier les op verschillende locaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Aan jonge mensen, aan sportieve mensen, aan mensen die yoga doen om tot rust te komen. En mijn oudste cursisten zijn 80+!

Mijn lessen zijn gebaseerd op Vinyasa Yoga (Power Yoga) en Hatha Yoga. In rustige lessen ligt de nadruk op ademhaling, ontspanning en lichaamsbewustzijn. Bij Vinyasa Yoga ook op kracht en conditie. Altijd zoeken we samen de balans tussen inspanning en ontspanning.

Voor mij persoonlijk heeft yoga veel betekend. Yoga heeft mijn lichaam – en geest – sterker en soepeler gemaakt. Ik sta steviger met mijn beide benen op de grond. Ik heb meer energie en kan me beter ontspannen. Ook heb ik geleerd de stroom van gedachten even tot rust te laten komen.

Door een auto-ongeluk in 2014 werd mijn leven bijna tot stilstand gebracht. Ik werd gedwongen regelmatig te stoppen en ontdekte de kracht van meditatie. Het verdiepte mijn kijk op yoga. De wens ontstond mensen meer te bieden dan alleen een fijne, wekelijkse yogales. Mijn droom: mensen inspireren tot een bewust, gezonder en meer ontspannen leven.

Energy Inn

Yoga - Leef vol energie - Energy Inn

Energy Inn: een energieherberg. Het dagelijks leven is als een reis, we zijn altijd onderweg. Mijn yogalessen mogen als een tijdelijk thuis zijn, een veilige plaats. Een plek om de batterij op te laden en jezelf terug te vinden.

Elke yogales begin ik met een moment om aan te komen in het hier & nu. Je voelt hoe het nu écht met je gaat. Vervolgens kun je actief bezig zijn met je eigen fysieke en mentale gezondheid. Je beoefent yoga niet om ‘goed te worden in yoga’. Je beoefent yoga om ‘beter te worden in leven.’

Ben jij op zoek naar meer energie en balans in je dagelijks leven?

Een manier om te ontspannen en gezond te blijven? Dan is yoga misschien iets voor jou. Ik nodig je uit letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Je bent welkom.

Waar is de inn?

Energy Inn biedt diverse yogalessen: Vinyasa Yoga of PowerYoga, Hatha Yoga en speciale yogalessen voor senioren, op verschillende locaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. In deze coronatijd geef ik mijn yogalessen ook via een livestream tot in jouw huiskamer, of slaapkamer, hobbykamer of badkamer. In jouw tuin, op het balkon of op de camping… en lekker in de buitenlucht.

Ridderbuurt

Buiten Yoga 60+
Buiten Yoga

Wijkcentrum Ridderveld

De Wielewaal

Centrum van Alphen

Gezondheidscentrum Merenwijk

Wijkpark Merenwijk

Schoolhuis

Een moment voor mezelf. Iris weet perfect de balans te vinden tussen bezinning en een fijne lichamelijke workout.

Marieke (40)

Iris, bedankt voor de online les! Je doet het prachtig en duidelijk voor.

Josephine (67)