Over mij

Energy Inn

Wij willen een herberg zijn. Een veilige plaats om je lichaam, geest en emoties te verkennen en onderzoeken. Alles mag er zijn. Jij mag er zijn. Je bent welkom.

Energy inn is een initiatief van Iris Wassenburg en Jeanne Verhulst.

Een plek om thuis te komen, een plek om de batterij op te laden.

Ben jij op zoek naar meer energie en balans in je dagelijks leven? Wij nodigen uit letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

Energy Inn biedt diverse yogalessen, Chi Neng Qigong, Nature Tai Chi en andere vormen van bewust bewegen op verschillende locaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Naast de reguliere lessen, willen we inspireren en verdieping bieden in workshops en tijdens retraites.

Ons team

Iris Wassenburg

Yogadocente

Jeanne Verhulst

Docente Chi Neng Qigong

Carola Wallet

Docente Chi Neng Qigong

Rianne Kempe

Wim Hof Methode

Iris Wassenburg

 • Vinyasa Yoga
 • Hatha Yoga
 • Hatha Yoga 60+
 • Meditatie

Ruim tien jaar geleden volgde ik mijn eerste proefles Power Yoga. Een uitdaging! Daarna voelde ik me zo goed: warm, energiek, krachtig én ontspannen. Ik verliet de yogaschool zonder winterjas.

Yoga liet mij niet meer los. In 2009 startte ik een brede opleiding tot yogadocent. Deze rondde ik succesvol af in december 2010. Direct begon ik met het geven van lessen. Sindsdien geef ik met heel veel plezier les op verschillende locaties in Alphen aan den Rijn en omgeving. Aan jonge mensen, aan sportieve mensen, aan mensen die yoga doen om tot rust te komen.  En mijn oudste cursisten zijn 80+!

Mijn lessen zijn gebaseerd op Vinyasa Yoga (Power Yoga) en Hatha Yoga. In rustige lessen ligt de nadruk op ademhaling, ontspanning en lichaamsbewustzijn. Bij Vinyasa Yoga ook op kracht en conditie.  Altijd zoeken we samen de balans tussen inspanning en ontspanning.

Voor mij persoonlijk heeft yoga veel betekend. Yoga heeft mijn lichaam – en geest – sterker en soepeler gemaakt. Ik sta steviger met mijn beide benen op de grond. Ik heb meer energie en kan me beter ontspannen. Ook heb ik geleerd de stroom van gedachten even tot rust te laten komen.

Na een auto-ongeluk in 2014 ontdekte ik de kracht van meditatie. Fysiek heb ik enorm veel profijt gehad van mijn yoga-ervaring. De wens ontstond mensen meer te bieden dan alleen een fijne, wekelijkse yogales. Drie jaar later zet ik met de opening van Energy Inn een volgende stap richting mijn droom: mensen inspireren tot een bewust, gezonder en meer ontspannen leven.

Jeanne Verhulst

 • Chi Neng Qigong
 • Nature Taichi
 • Retraites

Ik ben enthousiast erkend instructeur Chi Neng Qigong (Level 2) en Nature Tai Chi. De opleiding tot instructeur Nature Tai Chi heb ik gevolgd in China bij Master Hu Xilong. Ook ben ik docente Dru Yoga.

In mijn lessen Chi Neng Qigong en Nature Tai Chi help ik je de zelfhelende kracht op te wekken. Totale acceptatie van ieders unieke bewegingsmogelijkheden is het uitgangspunt in de lessen. We creëren met elkaar een sterk energieveld.

Je leert hoe je met je eigen energiehuishouding omgaat. Ervaar de verbindingen in je lichaam en leer te bewegen vanuit je eigen lichaamskern.

Ik begeleid mensen boven alles in een veilige en liefdevolle sfeer. Mijn lessen worden sterk beïnvloed door de inzichten die ik verworven heb tijdens mijn dansopleiding (Theaterschool Amsterdam) en als danstherapeut.

Rianne Kempe

 • Dru Yoga
 • Mindfulness Meditatie
 • Wim Hof Methode
 • Individuele begeleiding

Les bij mij betekent stoppen met rennen. Je aandacht naar binnen richten. Voelen hoe het werkelijk met je is. Nu in dit moment. De lessen staan helemaal in het teken van tijd en aandacht voor jezelf en jouw lichaam.

Het begon allemaal in de jaren 80. Ik volgde de opleiding fysiotherapie en gaf huisvrouwengym. Toen merkte ik hoe leuk ik het vond om les te geven aan een groep. Sindsdien ben ik naast mijn werk als fysiotherapeut altijd blijven lesgeven: van fysiogym en yogalessen tot Mindfulness.

Bij mij ben je in deskundige handen. Als fysiotherapeut weet ik alles van bewegen. Hierdoor kan ik je ook bij lichamelijke klachten professioneel begeleiden. Ik heb mij verder gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie en mindful fysiotherapie. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd tot yogadocent – Dru Yoga en Raja Yoga – , meditatietrainer, coach Lichter Leven en ben ik instructeur Wim Hof Methode. Al mijn ervaring en kennis integreer ik in mijn lessen om jou optimaal te kunnen begeleiden. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen tijdens een les tot rust kunnen komen en blijheid ervaren. Eén les per week kan al een groot verschil maken.

Mensen in beweging brengen: dat is mijn passie.

Carola Wallet

 • Chi Neng Qigong
 • Hatha Yoga
 • Lachyoga
 • Meditatie
 • Individuele begeleiding

Vanaf 1994 ben ik bekend met yoga. Ik volgde opleidingen en cursussen in verschillende massage technieken, reiki 1 en 2 en Quantum Touch. Ik gaf behandelingen vanuit huis.

Door een ernstige ziekte en na een hersenoperatie in 2006, had ik nog maar weinig kracht en energie. Via Jeanne leerde ik in 2008 Chi Neng Qigong kennen. Door dagelijks level 1 oefeningen te doen, werd ik krachtiger en soepeler. De pijn verminderde en ik kreeg meer energie. Het was een weg met dalen, maar vooral ook met pieken. Door de Chi Neng kan ik nu alles weer. Geïnspireerd door de omvangrijke mogelijkheden van deze vorm, ben ik de opleidingen gaan volgen.

Ik ben inmiddels docent in: Chi Neng Qigong level 1 en 2, Hatha Yoga, Mindful Yoga, Pilates, allround meditatiebegeleider, coach en Lachyoga leader.

Tevens ben ik sinds 2017 paramedisch alternatief therapeut en kan ik therapie/coaching geven vanuit een holistische denkwijze. Wat ik geleerd heb in mijn leven is daar onderdeel van. Mensen begeleiden, coachen en motiveren vind ik heel bijzonder en waardevol, zowel voor mijn cliënten als voor mij.

Op verschillende locaties in de regio geef ik lessen en workshops en sinds februari 2018 ook in Alphen aan den Rijn. Tegenwoordig geef ik elke dinsdagochtend Qigongtraining in het Centrum van Alphen.