Yoga in Leiden Merenwijk

Laagdrempelige yogalessen in Leiden Noord

Yoga zweverig? Niet in Gezondheidscentrum Merenwijk. Sinds 2016 geef ik yogales in Leiden op deze locatie in de oefenzaal van de fysiotherapie. Woon jij in het Noorden van Leiden, misschien wel in de Merenwijk of Slaaghwijk? Zoek je een manier om te ontspannen, soepel te blijven of in beweging te komen? Liefst in de buurt, zodat je het goed kunt inpassen in je drukke bestaan? In de oefenruimte van Gezondheidscentrum Merenwijk geef ik drie verschillende yogalessen: Hatha Yoga speciaal voor 60+ en ouder, Hatha Yoga voor beginners en Hatha Yoga.

Hatha Yoga in Gezondheidscentrum Merenwijk

Wat betekent ‘Hatha’?

Wist je wat ‘Hatha’ betekent? Hatha betekent verbinding tussen de energie van de zon ha en maan tha. Als er evenwicht is, is er balans. Tussen kracht en zachtheid, tussen inspanning en ontspanning. Het één kan niet zonder het ander. Kracht kan niet zonder souplesse. Concentratie kan niet zonder ontspanning.

Voor wie is Hatha Yoga geschikt?

Deze les is geschikt voor wie op zoek is combinatie van werken aan je lichaam én tot rust komen. Je ontwikkelt een beter bewustzijn voor je lichaam en geest/denken/mind. We sluiten de les af met een korte ontspanning. Een prima afsluiting van een drukke dag!

Dit zijn de voordelen van yoga in eigen wijk

En het maakt niet uit of je 30+ of 70+ bent!
N

Dichtbij

Een yogales in de buurt… dat maakt de drempel een stuk lager om ook te gáán. En het kost je minder reistijd!

N

Goed vol te houden

De groepen zijn klein en de sfeer is goed. Geen competitie, geen modieuze leggings, maar samen de concentratie pakken.

N

Afwisselend

Zelf houd ik van variatie. Zo zijn mijn lessen steeds anders en blijft het inspirerend en leuk om te doen.

N

Algemeen onderhoud

Yoga is een combinatie van werken aan je lichaam en ontspanning.

N

Beter lichaamsbewustzijn

Als je regelmatig yoga beoefent leer je beter naar je lichaam te luisteren.

N

Minder rug- en schouderklachten

Een aantal deelnemers is begonnen na een traject bij de fysiotherapeut. Yoga kan helpen om je rug beweeglijk te houden.

N

Soepeler

Je hoeft niet lenig te zijn om aan yoga te beginnen. Dat is echt een hartnekkig misverstand.

N

Meer spierkracht

Niet iedereen voelt zich thuis op de sportschool. Yoga is een fijne manier om op je eigen niveau je spieren in vorm te houden.

N

Beter evenwicht

Balanshoudingen komen regelmatig terug. En dit blijven oefenen is voor iedereen waardevol.

N

Bewust van de ademhaling

En dit nemen mijn deelnemers mee in het dagelijks leven.

N

Meer energie

Of zoals één van de deelnemers schreef: ‘Na de lessen voel ik mij energieker en beter in mijn vel. Ik hoop dat dit zo blijft!’

N

Minder stress

Stress-momenten ervaren we allemaal. Kun je dit ook weer loslaten?

Is yoga in Leiden Noord iets voor jou?

Woon je in Leiden Noord en zoek je een down-to-earth yogales? Dan ben je in het Gezondheidscentrum Merenwijk aan het juiste adres. Word jij helemaal ontspannen van new age muziek en wierook? Dan passen deze yogalessen misschien minder goed bij jou.

Dit kun je verwachten:

  • Lichaamsbewust
  • Samen de concentratie pakken
  • Werken aan flexibiliteit en kracht
  • Leren voelen en ontspannen
  • Kleine groepen en individuele aandacht
  • Aandacht voor details
  • Variatie en afwisseling

3x yoga in Gezondheidscentrum Merenwijk

In de oefenruimte van de fysiotherapie geef ik elke maandag drie verschillende yogalessen: Hatha Yoga speciaal voor 60+ en ouder, Hatha Yoga voor beginners en Hatha Yoga.

Hatha Yoga senioren

Ma 17.00 – 18.00u

Een yogales speciaal voor 60+ en ouder. De oefeningen zijn aangepast aan de leeftijd en worden geleidelijk opgebouwd.

Yoga voor beginners

Ma 18.15 – 19.15u

Yoga stap-voor-stap in een kleine groep. Als je denkt dat je geen yoga kunt, omdat je niet flexibel bent, dan heb je het mis…

Hatha Yoga

Ma 19.30 – 20.30u

Deze yogales is een combinatie van werken aan je lichaam én ontspanning. Ik houd van variatie, dus elke les is weer anders.

Waarom ik in Leiden yogalessen geef

Nadat hij zelf de voordelen van yoga had ervaren, kwam één van de fysiotherapeuten op het idee om een yogadocent te zoeken die les kon geven in het gezondheidscentrum. Een andere fysiotherapeut volgde toen yogalessen bij mij op de sportschool in Alphen aan den Rijn. Het contact werd gelegd. Mijn ‘sollicitatie’ bestond uit het geven van een yogales voor het team van fysiotherapeuten, waarin ik elke houding op drie manieren uitvoerde. Geschikt voor ouderen, voor de beginner en voor gevorderden / sporters. Iedereen was enthousiast en in maart 2016 ben ik gestart. Ik doe het nog steeds met plezier.

Dit zeggen mijn deelnemers

over de wekelijkse lessen Hatha Yoga voor senioren, Yoga voor beginners en Hatha Yoga in Gezondheidscentrum Merenwijk Leiden.

Ik ben begonnen met yoga vanwege stressgerelateerde rugklachten. Hoewel die niet over zijn, merk ik als ik na de les terug naar huis wandel dat mijn rug altijd meer ontspannen is. Wat ik prettig vind is de kleine groep. Iris heeft goed oog voor de individuele deelnemers en kan iedereen goede aanwijzingen geven. Daarnaast houdt ze rekening met de hogere gemiddelde leeftijd van de groep. Het hele lichaam komt aan bod, zoals laatst met die oogspieroefeningen. Dat geeft ook variatie en afwisseling.

Gerdie

Hatha Yoga 60+

Ik bewonder Iris, dat ze elke week weer een inspirerende les weet te geven en daardoor blijf ik erg gemotiveerd. De combinatie van inspannen en ontspannen vind ik erg prettig . Ik doe yoga om beter stil te staan bij mijn ademhaling en geconcentreerd in een rustig tempo oefeningen te doen. Het resultaat is dat ik me vaker probeer te ontspannen en ik let veel meer op mijn ademhaling. Ik doe ook thuis een aantal oefeningen hiervoor.

Betsy

Hatha Yoga 60+

Ik doe een maandje mee en merk nu het verschil al. Ik hang minder in m’n lichaam. Op de lange termijn wil ik mijn stressniveau omlaag krijgen. Ik vind het erg fijn om les van Iris te krijgen. Ze is direct, let op details en is niet te zweverig.

Cindy

Hatha Yoga voor beginners

Een heerlijke yogales met balans tussen ontspanning en fysieke oefeningen. Iris kijkt goed mee, zodat je de oefening op de juiste manier uitvoert. Ik merk nu al dat het goed is voor mijn spieren en houding. Maar het kan nog veel beter.

Belinda

Hatha Yoga voor beginners

Omdat ik moest ontstressen en om soepel te blijven bewegen begon ik met Yoga. Nu al een jaar of zes volg ik lessen bij Iris en ik vind het elke keer afwisselend en leuk. Ik word er lekker relaxed van en voel dat ik soepelheid opbouw.
Ik volg ook andere groepslessen, maar het verschil  met yoga is dat je bewust bezig bent met inspannen en ontspannen, waardoor ik na Yoga meer ontspannen ben dan bij andere groepslessen.

Marja

Hatha Yoga

Soms heb ik te veel spanning in mijn lijf. Van sporten houd ik niet, maar ik wil wel echt iets doen om soepeler te worden én blijven.
Voor mij is Yoga elke week een moment van bezinning en ontspanning. Het is goed zorgen voor mezelf. Op de langere termijn zit ik iets soepeler in mijn lijf. Met yoga voorkom ik pijn ivm stress en een zittende, statische werkhouding.

Maria

Hatha Yoga

‘Yoga is als een aardbei’

Dit zei mijn eerste yogadocente: ‘Om echt te proeven, moet je niet alleen kijken en ruiken, maar hem ook in je mond stoppen.’ Een schot in de roos, want ik ben dol op aardbeien…

Ervaar zelf wat mijn lessen voor jou kunnen betekenen.
Schrijf je in voor een proefles of stuur me een berichtje als je nog vragen hebt.

Wat je nog meer zou willen weten

Je eerste yogales in Leiden Merenwijk? Dit is handig om te weten.
}

Wanneer?

De Yogalessen zijn op maandag.

Locatie

Gezondheidscentrum Merenwijk
Rosmolen 2, Leiden
Oefenruimte fysiotherapie

Kosten

Voor twee proeflessen betaal je €15.
Meer informatie over de prijzen van lessenkaarten en losse lessen vind je hier>>

Ik heb nog een vraag over de yogalessen in de Merenwijk…

Dat kan natuurlijk. Stel je vraag gerust. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op via E-mail.

9 + 14 =