Samen met yogadocente Iris Wassenburg kondig ik de geboorte aan van onze nieuwe studio.
We noemen haar: Energy Inn.

We zullen met name lessen en workshops Chi Neng Qigong, diverse vormen van yoga, Nature Taichi aanbieden. We willen echter meer zijn dan een plek waar lessen worden gegeven.

Energy Inn mag een herberg – inn – zijn voor mensen die zich willen laven aan nieuwe energie, aan een nieuw bewustzijn. Een herberg waar ieder mag zijn wie hij of zij is. Waar je mag twijfelen, mag zoeken, fouten mag maken, kwetsbaar mag zijn, thuis mag komen.
Een plek zonder oordeel, vol van acceptatie en mildheid, vooral naar jezelf!

Want dat is voorwaarde om ook de ander te kunnen accepteren. Voorwaarde om aan een nieuwe aarde te werken. Als ieder levend wezen gerespecteerd wordt zoals wij onszelf respecteren, verdwijnt misbruik van alle levensvormen hier op aarde. Als wij geen wezenlijk respect hebben voor onszelf, kunnen we ander leven, waar we zo intens mee verbonden zijn, evenmin respectvol behandelen. We zijn een wezenlijk onderdeel van de schepping, van het universum, diep verbonden met alles wat bestaat. We zijn onafgescheiden, één. Kinderen van het Grote, van het Universum, ofwel God. Als wij andere schepselen vernietigen, vernietigen we ook een deel van ons zelf.

Deze onvoorwaardelijke acceptatie en verbondenheid ligt ten grondslag aan onze visie, aan onze manier van lesgeven en begeleiden. Het betekent dat we het eigene in ieder uitnodigen om gezien te worden. Het eigene en unieke in je manier van bewegen,en je manier van zijn. Voor ieder niveau is er plek, voor iedere handicap is er plek. We kijken steeds naar de mogelijkheden die bij jou passen.

Het gaat er om dat je uit mag rusten in jouw specifieke manier van zijn. Het gaat steeds om het innerlijke proces dat op gang wordt gebracht in de beweging, in de meditatie. Het gaat om het bewust worden van je relatie tot je lichaam, van de emoties die door het bewegen worden gewekt, en de volledige acceptatie daarvan. Daarin kunnen oude patronen transformeren en blokkades verdwijnen. We helpen je de moed te verzamelen een nieuwe ruimte in te gaan, waarvan je nog niet weet waar die je naar toe leidt. Los van ingevulde verwachtingen, open en daardoor vrij.

Deze levenshouding ligt ons inziens ten grondslag aan een bewustzijn, waarin er respect is voor alle leven, waarin je je verbonden weet en waarin je het niet meer kunt verdragen dat ander leven misbruikt of vernietigd wordt.

Onze nieuwe studio is in Alphen aan den Rijn, Zuidpoolsingel 172E.

Ik hoop je in de herberg een keer te mogen ontmoeten.